Как да купите идеалния матрак за вас – Матраци MAGNIFLEX

Матраци MAGNIFLEX | matracite.promo

Когато настъпи моментът да купите нов матрак, бързо установявате, че пазарът е наводнен от огромно разнообразие. Някои матраци са сходни, други са напълно различни. Някои имат пружини, други са направени от латекс, а трети от мемори пяна.

Изборът на следващия ви матрак е важно решение. В крайна сметка може да спите на него десетилетие или повече. Ето защо искате да изберете най-добрия матрак MAGNIFLEX  за вашия стил на сън, вашия бюджет и дори размера на вашата спалня.

Преди да вземете окончателно решение, ще искате да се уверите, че новият ви матрак е перфектен. Нека проучим основните съображения, които трябва да вземете, преди да финализирате покупката на вашия матрак.

dm-armonia-dual-dvulicev-matrak-magniflex-3

Изберете вашия тип матрак на промоция MAGNIFLEX

Първото нещо, което трябва да направите, преди да закупите нов матрак, е да определите кой тип матрак е подходящ за вас. Има четири основни вида матраци:

  • матраци с вътрешни пружини
  • матраци с мемори пяна
  • матраци с латексова пяна
  • хибридни матраци

Всеки тип матрак има индивидуални характеристики и е идеален за различни спящи. Например, ако имате ограничен бюджет, може да помислите за матрак с вътрешна пружина, тъй като това е най-евтиният вариант. Ако междувременно спите с партньор, който се върти много през нощта, може да харесате хибриден матрак, защото комфортните слоеве от пяна осигуряват отлична изолация при движение.

Традиционен матрак с вътрешна пружина

Класически матрак с вътрешна пружина е един от най-разпространените видове матраци на пазара и има класическото пружиниращо усещане. Той е конструиран със система за поддържане на стоманена намотка за допълнителна опора и малък, подплатен слой от пяна за комфорт.

Типът намотка, използван в матрак с вътрешна пружина, е отговорен за това колко твърд е матракът. Бобините с джобове са най-добрият вариант, защото се предлагат в различни нива на твърдост и са добри в изолирането на движението.

Най-добре е обаче да не се притеснявате за броя на намотките. По-големият брой намотки се свързваше с по-качествени матраци, но това не е вярно днес. Материалите и вида на намотките са много по-добър показател за качество.

Матраци от мемори пяна

Матрак от мемори пяна е направен от вискоеластична пяна, вид полиуретанова пяна с висока плътност. Отличителна черта на мемори пяната е, че тя омекотява от топлината и натиска на тялото, което й придава плюшено усещане, прилепващо към тялото. Повечето матраци с мемори пяна не са направени изцяло от мемори пяна, тъй като биха били толкова меки, че бихте потънали твърде дълбоко в леглото. Вместо това, те са конструирани със слоеве пяна с различна дебелина и плътност за комфорт и опора.

Като цяло матраците от мемори пяна са издръжливи и поддържат повечето стилове на сън. Мемори пяната е особено чудесен избор за спящи настрани и на гърба, които жадуват за люлка, омекотяваща опора. Но тъй като се приспособява към тялото, мемори пяната може да не е толкова удобна за спящите на корема, които се нуждаят от стабилна опора и дишане, докато лежат с лице надолу.

Латексови матраци

Качествения латексов матрак е направен от 100% естествен латекс, извлечен от сока на каучуково дърво. Естествената латексова пяна е екологична и хипоалергенна, с меко, отзивчиво усещане. Съществуват и матраци от синтетичен латекс, но те не са толкова екологични или издръжливи.

Качественият матрак, изработен от естествен латекс, е чудесен вариант за хора, които спят на гърба, страни и стомаха. Осигурява отлично облекчаване на натиска и помага за поддържане на гръбнака в неутрално положение през цялата нощ.

Латексовата пяна е по-издръжлива и с висока плътност от мемори пяната, като предлага уникално ниво на поддръжка. Този тип пяна има и по-добра дишаемост в сравнение с мемори пяната. Не улавя топлината на тялото и предлага по-добро регулиране на температурата, като същевременно остава мек и плюшен.

Хибриден матрак

Хибридния матрак е комбинация от вътрешна пружина и мемори пяна. Разполага с джобна намотка за опора, която е покрита с множество слоеве пяна за комфорт.

Хибридните матраци обикновено се считат за добри за всички позиции на спане, тъй като предлагат по-голяма опора и оформяне на тялото за облекчаване на натиска. Комбинираните спални, по-специално, ще се възползват от хибриден матрак, защото предлага опора за цялото тяло, независимо колко пъти сменяте позициите си през нощта.

Много хибридни матраци също съдържат охлаждащи материали, като гел или графит, за увеличаване на дишането. Това означава, че те също са добър вариант за горещо спящите.

Решете вашето идеално ниво на твърдост

След като изберете тип матрак, е време да разберете кое ниво на твърдост е подходящо за вас. Повечето матраци се предлагат в различни нива на твърдост, от меки (наричани още плюшени) до средно твърди до твърди. Въпреки че няма универсална мярка за твърдост на матрака, повечето компании използват скала от 1 до 10, като 1 е най-мекият, а 10 е най-твърдият.
скала за твърдост на матрака

Мекият матрак (обикновено 3-4 по скалата за комфорт) е чудесен за спящи настрани, защото се приспособява към вашите стави и гръбначен стълб, за да осигури възглавница и опора за точките на натиск в контакт с матрака. Матраците от мемори пяна и латексова пяна обикновено попадат в тази категория.

Среден матрак (истинска 5 по скалата за комфорт) е универсалната твърдост на матрака. Той е достатъчно поддържащ за всички позиции на сън и обикновено можете да намерите всеки тип матрак с това ниво на твърдост.

Средно твърд матрак (обикновено 6-7 по скалата за комфорт) е идеален за спящи на гърба и настрани. Осигурява достатъчна опора, като същевременно остава удобна и плюшена. Както хибридните, така и матраците с вътрешна пружина обикновено попадат в тази категория.

Твърд до изключително твърд матрак (обикновено 8+ по скалата за комфорт) е най-добрият избор за спящи по корем. Твърдата повърхност за сън ще помогне на тялото ви да поддържа възможно най-доброто подравняване, докато лежите с лицето надолу. В тази категория можете да намерите вътрешни пружини, хибридни и латексови матраци.

Телосложението и телесното тегло също могат да повлияят на избора ви на твърдост на матрака. Хората с по-едра фигура и по-високо телесно тегло ще се възползват от допълнителната опора на твърд или изключително твърд матрак.

Изберете правилния размер на матрака

Това може да изглежда като очевидно, но дори и тук имате повече възможности за избор, отколкото си мислите. спиш ли сама С партньор? Какво ще кажете за домашни любимци или деца? Всичко това трябва да вземе предвид размера на матрака, който изберете.
легло с информация за обичайните размери на матраците

Двойните XL матраци са чудесни за единични спящи с по-малък размер на спалнята. Те също работят добре за деца и тийнейджъри.

Матраците с кралски размер са чудесни за двойки с по-голям размер на спалнята. Има достатъчно място за удобно настаняване на двама възрастни.

 Изберете основа за матрак

Всеки матрак се нуждае от основа, независимо дали това е стандартна рамка и основа или регулируема. Правилната опора ще предпази матрака от увисване, ще го повдигне до удобна височина и ще помогне да се удължи живота му.

Трите основни типа основи за матраци включват:

Пружини

Това са твърди основи във формата на правоъгълник, които се намират в долната част на вашия матрак. Те предлагат опора, увеличават издръжливостта и работят добре с основни метални рамки. Тези основи за матрак могат да работят добре с всеки тип матрак.

Регулируеми рамки за легло

Това са рамки за легло, които могат да регулират както облегалката за глава, така и поставката за крака на вашето легло. Те се използват най-добре с матраци от латекс или мемори пяна и могат да предложат персонализирано изживяване при сън.

Трябва ли да купя матрак лично или онлайн?

Магазините за матраци често увеличават цените на своите продукти, за да помогнат с разходите за управление на физически магазин. Може също да се почувствате притиснати от продавач да купите нещо веднага, докато пазарувате матрак в магазина. Купуването на матрак онлайн ви позволява да направите собствено проучване какъв тип матрак е най-подходящ за вас и ще имате повече възможности за избор по този начин. (Ето как да си купите матрак, без първо да го пробвате.)

Заключение

Намирането на правилния матрак за вашия личен стил на сън е от ключово значение за получаване на оптимално количество дълбок сън. Когато става въпрос за закупуване на нов матрак, важно е да обмислите типовете матраци, нивата на твърдост, размерите и основите, за да можете да намерите конфигурацията, която най-добре отговаря на вашите нужди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *