Oсновни неща, от които абсолютно се нуждаете в кухнята си

EMILE HENRY Подаръчен сет за пица

Познавате ли някой, който наскоро е започнал да проявява интерес към кулинарията? Или завършил колеж, който започва живота си в първия си апартамент? Или може би младоженци, започващи собствен живот, които със сигурност ще се нуждаят от помощ при настройването на кухнята си?

Подготвихме списък с продукти, които са идеални за всяка кухня, за да функционира гладко по един или друг начин.

Ножове и дъска за рязане

Най-незаменимият инструмент в кухнята е ножът. Наличието на правилния комплект кухненски ножове не само ще улесни процеса на приготвяне на храната, но и ще ви помогне да намалите времето за приготвяне. Знаете ли, че размерът на световния пазар на ножове беше оценен на 3,81 милиарда USD през 2021 г. и се очаква да се разшири със скорост от 6,0% от 2022 до 2030 г.? Налични са разнообразни ножове – ножове за готвач, помощни ножове, ножове за маса, ножове за пържоли, ножове за белене и ножове за масло. Не забравяйте да закупите здрави ножове, които са лесни за използване и работят ефективно. С нож включете и дъска за рязане или дъска за рязане в списъка с основни кухненски инструменти, тъй като това ви помага да защитите кухненската си платформа и пода от маркировки от нож!

Комплект сервизи за хранене

Човек не може да се наслаждава на храната, ако не е поднесена с любов и грижа. Ето защо се нуждаете от сервизи за хранене. Очевидно, тъй като сервизите за хранене се използват често, в идеалния случай те трябва да бъдат издръжливи, елегантни и с дизайн, който няма да загуби блясъка си дори след ежедневна употреба. Сервизите за хранене съдържат широка гама от артикули, които са абсолютно необходими във всяка кухня. Те съдържат различни видове лъжици, чинии, чинии и купи, чаши, кана за вода, солница и пиперник и др. Тези комплекти за вечеря/обяд са устойчиви на надраскване и надраскване, което ги прави идеални за хранене на закрито и на открито.

Сервиращ комплект

Гювечетата не само помагат при сервирането на храна на гостите, но могат да се използват и за съхранение на сготвена/остатъчна храна. Човек трябва да търси сервиз, който е проектиран да осигурява максимален комфорт и издръжливост по време на употреба.

Тенджера под налягане

Единственото неодушевено нещо, което има потенциала да ви стане приятел за цял живот, е тенджерата под налягане. Това е един прибор във вашата кухня, който може просто да готви всичко и всичко. На пазара има широка гама от тенджери под налягане. Ето ръководство, което ще ви помогне да намерите най-добрата тенджера под налягане в България. Една от най-уникалните тенджери под налягане, които се появяват на пазара, е тенджерата под налягане Silampos. Тя определено ще открадне сърцето ви.

Преди да се впуснете в изследване на вашите кулинарни умения с помощта на тенджера под налягане, е много важно да знаете как правилно да използвате и тенджера под налягане.

Тигани за пържене

Нито една кухня не е пълна без тиган. Независимо дали става въпрос за яйчен омлет, плитко пържени хранителни продукти или пържени зеленчуци, тиганът е задължителен елемент за готвене. Ако искате да направите тежко готвене, предлагаме да закупите чугунен тиган. Това е по-скоро еднократна инвестиция за продукт, който може да ви надживее! Ако има бюджетни ограничения, тогава тиганите от неръждаема стомана или с незалепващо покритие също биха направили чудеса.

Заключение

Разбира се, списъкът с основни неща, от които се нуждаете в кухнята, може да варира в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Но тези 5 неща са от съществено значение за всяко домакинство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *